Kuchnia niemiecka

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Kuchnia niemiecka

Zachodni sąsiedzi Polski, czyli Niemcy, mimo, że ich kuchnia nie zalicza się do najbardziej znanych na świecie, to jednak mają niezwykle interesujące menu. Warto przytoczyć tutaj kilka przykładów, aby móc dostrzec, jak wygląda niemiecka kuchnia oraz jakie są jej cechy charakterystyczne. Różnorodność jest tutaj bardzo wielka, każdy dostrzeże, że na niemieckie potrawy każdego dnia składa się bardzo duża ilość przeróżnych składników. Oczywiście dania na terenie Niemiec różnią się od siebie w zależności od danego regionu. Co więcej można rzec, że potrawy te to wielka mieszanina dań, jakie to pochodzą niemal z każdej części świata. Przede wszystkim na tym terenie możemy spotkać się z bardzo tłustymi potrawami jednakże są też takie, które wyróżniają się bogactwem warzyw. Dania narodowe w Niemczech to przede wszystkim zupa z węgorza, a także rosół wołowy. Co więcej ludzie ci uwielbiają kapustę, którą to łączą z piwem. Znanymi potrawami niemieckimi są także sznycle po wiedeńsku, ale także nie wolno zapomnieć o specjałach stworzonych z jabłek oraz o zupie knedlowej. Charakterystyczne są także niemieckie wypieki, które to zawierają wielkie ilości bitej śmietany. Oczywiście większość produktów jest tu bardzo wysoko kalorycznych.

Pozostałe artykuły:

About the author:
Has 183 Articles

RELATED ARTICLES

Back to Top