114 Views

bistro cafe menu

4.00 avg. rating (76% score) - 1 vote

kulinaria (25)Lubisz czasem przekąsić coś między posiłkami? A może szukasz pomysłu na jakieś bardziej finezyjne danie, które sprawdzi się na śniadanie, czy kolację. Jeśli tak, to może sprawdź, co proponują kulinaria, a z pewnością znajdziesz wiele inspiracji. Wśród nich znajdują się między innymi jajka faszerowane. I to różnymi rodzajami farszu. Jednym z najbardziej popularnych farszy jest farsz z tuńczyka. Niektórzy wolą jajka z wędzonym łososiem. Jeszcze inni ze śledziem. Każdy ma swoje smaki. Aby je jednak przygotować, najpierw należy ugotować jajka na twardo i wystudzić. Wystudzone obieramy, kroimy i wyciągamy żółtka, które ucieramy z dowolnym składnikiem farszu. Do farszu dodajemy bądź łyżeczkę musztardy, bądź majonezu. Zależy, z czym dany składnik lepiej smakuje. Pamiętajmy jednocześnie, aby farszu nie miksować na papkę. O wiele jest smaczniejszy, gdy delikatnie połączymy składniki. Gdy farsz jest gotowy napełniamy nim połówki białek. Najlepiej za pomocą rękawa cukierniczego z końcówką, która nada całości finezji.

Pozostałe artykuły:

About the author:
Has 132 Articles

1 COMMENT
  1. żywność bezglutenowa

    Bardzo fajny wpis tematyczny.

RELATED ARTICLES

Back to Top