40 Views

Frytkownica gastronomiczna

2.00 avg. rating (56% score) - 1 vote

Frytkownica gastronomiczna (4)Frytkownice dostępne na rynku różnią się mocą, pojemnością mis na olej, pojemnością koszyków, zakresem temperatur na programatorze. Urządzenia posiadają również wiele dodatkowych funkcji oraz różne wyposażenie. Jakie wyposażenie może posiadać nowoczesna frytkownica gastronomiczna? Podstawą jest wyjmowana misa na olej. Takie rozwiązanie bardzo ułatwia czyszczenie misy z pozostałości tłuszczu oraz innych zabrudzeń. Większość wyjmowanych mis można myć nie tylko ręcznie, ale także w zmywarkach, co jest bardzo wygodne przy dużym natężeniu pracy w lokalu gastronomicznym. Niektóre frytkownice posiadają również specjalny separator. Co to takiego? Otóż wyjmowany separator pozwala w jednym koszyku jednocześnie smażyć frytki i mięso (np. kurczaka), co znacznie ułatwi szybkie realizowanie zamówień klientów i podawanie świeżo usmażonych, ciepłych dań. Należy jedynie zwrócić uwagę, że separator nie gwarantuje różnej temperatury w poszczególnych częściach, dlatego czas smażenia frytek i mięsa będzie różny.

Pozostałe artykuły:

About the author:
Has 132 Articles

RELATED ARTICLES

Back to Top